Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ...!!!





1.Για να περπατήσετε στο Κάστρο να αισθανθείτε την ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής.
2. Για να θαυμάσετε τις Βυζαντινές εκκλησίες, ιδιαίτερα του Ελκομένου Χριστού.
3. Για να επισκεφθείτε το μουσείο.
4. Για να δοκιμάσετε αμυγδαλωτά, που φτιάχνονται σε παραδοσιακό ζαχαροπλαστείο Χ.
5. Για να κάνετε το μπάνιο σας στην όμορφη παραλία του Πέρα Κάβου.
6. Για να αγοράσετε μοναδικά και σπάνια αντικείμενα από τα μαγαζιά στο κάστρο.
7. Για να απολαύσετε ψαρόσουπα στην ταβέρνα «Τ» .
8. Για να επισκεφθείτε την οικία του Γιάννη Ρίτσου.

Η Μονεμβασιά είναι μια από τις μεσαιωνικές καστροπολιτείες της Ελλάδας. Ο επιβλητικός βράχος στο οποίο είναι χτισμένη η πόλη έχει ύψος 300 μ. Η γέφυρα που την συνδέει με την στεριά έχει μήκος 130 μ. Η ονομασία Μονεμβασιά οφείλεται στη μια και μοναδική είσοδο του κάστρου.

Στη Μονεμβασιά θα φτάσεις οδικώς ή από τη θάλασσα (με ιδιωτικό σκάφος).
Θα προσεγγίσεις το κάστρο από τη γέφυρα. Θα αφήσεις το αυτοκίνητο στο πάρκινγκ και θα περπατήσεις τον ανηφορικό δρόμο με τις χαρακτηριστικές καμαροσκέπαστες εισόδους των καταστημάτων. 
Εδώ συγκεντρώνεται όλη η εμπορική κίνηση του κάστρου. Οι δρόμοι της κάτω πόλης είναι στενοί και ακανόνιστοι, ένας πραγματικός αλλά γοητευτικός λαβύρινθος .
  

Ανεβαίνοντας το δρόμο της αγοράς θα φτάσεις στην κεντρική πλατεία όπου βρίσκεται η εκκλησία του Ελκομένου Χριστού, το κτήριο του μουσείου και η εκκλησία της Παναγιάς της Μυρτιδιώτισσας πιο πάνω στη μικρή πλατεία. Μνημεία βυζαντινά που αξίζει να θαυμάσεις . Αν έχεις το κουράγιο θα ανηφορίσεις το δύσβατο μονοπάτι για να φτάσεις στην κορυφή του κάστρου και να θαυμάσεις την καταπληκτική θέα.




Μπορείς να μείνεις στο κάστρο ή στην Νέα Μονεμβάσια που είναι ανεπτυγμένη τουριστικά  . Διαθέτει σημαντική ξενοδοχειακή υποδομή , πλούσια θαλάσσια αναψυχή τους καλοκαιρινούς μήνες , αλλά και ολόκληρο το χρόνο. Όλες οι ταβέρνες προσφέρουν ντόπια κουζίνα. Ειδικά στην ταβέρνα « Τ.» θα φάτε εξαιρετική ψαρόσουπα.
Μπάνιο μπορείτε να κάνετε στο Μαντράκι στον Πέρα Κάβο  ή στο Πορί, κατακάθαρες παραλίες με άμμο ή βότσαλο.
           
    
Κάθε καλοκαίρι υπάρχουν πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις που αναφέρονται στην απελευθέρωση της πόλης ή στο Γιάννη Ρίτσο , τον ποιητή , που έχει  τη Μονεμβασιά  πατρίδα του .
Πριν πάρετε το δρόμο της επιστροφής αγοράστε τα περίφημα αμυγδαλωτά Μονεμβασίας και το πεντανόστιμο κόκκινο κρασί της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...