Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Ένα σμήνος από μέλισσες στη Σπάρτη!!!!!!





 Παρασκευή… 6 η ώρα!!! Βόλτα στην πόλη μας! Την πορεία μας διέκοψε ένα απρόσμενο βουητό, ένας ήχος που έφτασε στα αφτιά μας, λέγοντάς μας πως κάτι ασυνήθιστο συμβαίνει…


 Κοιτάζαμε προσεκτικά το χώρο γύρω μας, μέχρι που η ματιά μας καρφώθηκε σε ένα δέντρο. Το βουητό προερχόταν από αυτό. Αντικρίσαμε, λοιπόν, ένα σμήνος από μέλισσες, το λεγόμενο "ρίμα" στη γλώσσα των μελισσοκόμων,  γαντζωμένο στα κλαδιά αυτού του δέντρου. Κάτι έπρεπε να κάνουμε.




Λένε πως όταν μία βόμβα είναι έτοιμη να εκραγεί φωνάζουν έναν πυροτεχνουργό, άρα στη δική μας περίπτωση, γι’ αυτό το ρίμα «βόμβα», έπρεπε να ειδοποιήσουμε  έναν μελισσοκόμο… Και αυτό ακριβώς κάναμε!

Ο έμπειρος μελισσοκόμος έφτασε με το αγροτικό αυτοκίνητό του. Ξέροντας πολύ καλά τους κινδύνους της δουλειάς του, φόρεσε κατευθείαν τη στολή του. Πήρε μία κυψέλη από το αυτοκίνητό του και κατευθύνθηκε προς το δέντρο. Κρατούσε το καπνιστήρι, ένα  μελισσοκομικό εργαλείο που χρησιμοποιείται για την παραγωγή καπνού ως μέσο προφύλαξης των μελισσοκόμων κατά τη διάρκεια των μελισσοκομικών χειρισμών τους, αφού με τον καπνό του ηρεμεί τις μέλισσες.






 Ο μελισσοκόμος κατάφερε μετά από σκληρή δουλειά να βγάλει το ρίμα από το δέντρο και να το τοποθετήσει στην κυψέλη. 
Να το αποτέλεσμα!!! 







Ο μελισσοκόμος μας ενημέρωσε ότι αυτό "δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο και συμβαίνει τους ανοιξιάτικους μήνες, αυτούς δηλαδή κατά τους οποίους το θερμόμετρο ξεκινά να ανεβαίνει. Όπως όλοι ξέρουμε, η άνοιξη είναι η εποχή που όλα ανθίζουν και αφήνουν πίσω το χειμώνα. Έτσι, και τα μελίσσια… είναι μία φυσιολογική αντίδραση στην εποχή και ο  τρόπος πολλαπλασιασμού τους".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...